Το e-ταιρικό σας supermarket

Καλώς Ήλθατε !      210 9483111    Εγγραφείτε  ή  Συνδεθείτε

ISO 22000:2005: Διεθνές Πρότυπο Ασφάλειας Τροφίμων


 Η ασφάλεια των τροφίμων είναι ένα μείζον θέμα παγκοσμίως, αφού ολοένα και περισσότερες εταιρείες απαρτίζουν άμεσα ή έμμεσα την εφοδιαστική αλυσίδα. Από την βάση της εφοδιαστικής αλυσίδας -τον πρωτογενή τομέα ( εκτροφή ζώων)- μέχρι και τον τριτογενή τομέα όπου απαρτίζεται από επιχειρήσεις οι οποίες  αναλαμβάνουν την διανομή των προϊόντων θα πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε τα τελικά προϊόντα να έχουν την βέλτιστη δυνατή ποιότητα.

 Τι είναι η πιστοποίηση ISO 22000:2005 ;

 Η πιστοποίηση ISO 22000:2005 αποτελεί την εφαρμογή των διεθνώς αποδεκτών αρχών HACCP (Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου) από τις επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων ώστε να διατίθενται ασφαλή τρόφιμα στον καταναλωτή. Επιπλέον το πρότυπο Iso 22000:2005 συνδυάζει τις απαιτήσεις των προαπαιτούμενων (PRP’s και OPRP’s) καθώς και τις απαιτήσεις για την εφαρμογή συστήματος διαχείρισης του ίδιου του προτύπου. Εφαρμόζοντας λοιπόν κάθε οργανισμός αυτό το σύστημα και τις απαιτήσεις που προδιαγράφει το σχετικό πρότυπο για ένα σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων (ΣΔΑΤ), καταδεικνύει τη ικανότητά του στον έλεγχο των κινδύνων και διασφαλίζει την ασφάλεια των τροφίμων που παρέχει στον καταναλωτή.

 Σε ποιους απευθύνεται;

 Όπως γίνεται αντιληπτό η πιστοποίηση ISO 22000:2005 απευθύνεται αποκλειστικά σε εταιρείες όπως το Home Supermarket B2B που χειρίζονται τρόφιμα  ή υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα και ζωοτροφές. Σημαντικό ρόλο παίζει η αναγνώριση και καταγραφή του συνόλου των διεργασιών που λαμβάνουν χώρα κατά την παραγωγική διαδικασία (flow chart) και η διαχείριση του τρόπου που αυτές οι διεργασίες δεν θα επιβαρύνουν το τελικό προϊόν. Κάθε πιστοποιημένη επιχείρηση με ISO 22000:2005 υποχρεούται να συμμορφώνεται με τη σχετική εθνική και κοινοτική νομοθεσία, ενώ παράλληλα μπορεί να αποφύγει τυχόν εσφαλμένες πρακτικές, να μειώσει τις αστοχίες του αλλά και να αντιμετωπίσει ανά πάσα στιγμή τυχόν διατροφικές κρίσεις. Τέλος, μέσα από την εφαρμογή του προτύπου ISO 22000:2005 επιτυγχάνεται συνεχής βελτίωση της ασφάλειας-ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των καταναλωτών για τα προϊόντα του οργανισμού και ο οργανισμός αποκτά ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά (είσοδος σε νέες αγορές πχ. εξαγωγές, δημόσιο).

 

 Εμείς...στο Home Supermarket B2B …

 Δεσμευόμαστε την συμμόρφωση μας απέναντι στην κοινοτική και εθνική νομοθεσία την εναρμόνιση μας με τις κοινώς αποδεκτές πρακτικές παραγωγής τροφίμων. Επιπροσθέτως δουλεύουμε συνεχώς πάνω στον εντοπίσμό των εσφαλμένων πρακτικών οι οποίες μπορεί να γίνουν κατά την διαδικασία ενώ είμαστε έτοιμοι απέναντι σε κάθε διατροφική κρίση. Όλα αυτά στέκονται αρωγός στην προσπάθεια μας για συνεχή βελτίωση καθώς και στην εξασφάλιση της βέλτιστης δυνατής ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουμε σε κάθε εταιρεία ξεχωριστά.